De himmellegemer, som vi ser op til på nattehimlen, har stor magt over vores liv. Derfor er astrologi, studiet af, hvordan disse himmellegemers positioner påvirker livet på jorden, og kunsten at forudsige fremtidige begivenheder ved at beregne deres positioner i forhold til hinanden, lige så gammel som den menneskelige civilisation selv. I dette blogindlæg vil vi se nærmere på, hvad astrologi har været i årtusinder, og hvor den står nu i det moderne samfund.

De første pålidelige beviser for astrologi stammer fra tekster skrevet i kileskrift af babylonierne omkring 1800 f.Kr. Det var dog ikke rigtig astrologi i snæver forstand; det var snarere en form for astronomi, der også omfattede forudsigelse af fremtiden. Man mente, at stjernerne og planeterne havde en indflydelse på menneskers liv, og astrologer brugte deres beregninger til at rådgive folk om alt fra, hvilken tid på året det var bedst at gifte sig, til hvornår de skulle forvente dårlige nyheder.

 

I dag er astrologi stadig udbredt over hele verden. Selv om der ikke er nogen videnskabelige beviser for, at himmellegemerne har nogen indflydelse på vores liv, tror mange mennesker stadig på det. Antallet af astrologer og populariteten af deres forudsigelser – som ofte offentliggøres på nettet eller i blade (se billede) – er vokset betydeligt med tiden. Når det er sagt, har mange mennesker også mistet troen på det; en Gallup-undersøgelse fra 2012 viste, at 36 % procent af de voksne amerikanere tror på horoskoper i det mindste i nogen grad, hvilket er et betydeligt fald i forhold til de 47 %, der troede på dem i 2008.

På trods af de blandede meninger om astrologi er det klart, at denne gamle praksis stadig har et stærkt greb om os. Hvorfor tror så mange mennesker på den? Hvad tilbyder astrologi, som andre former for spådomskunst ikke gør? I næste afsnit, ser vi nærmere på astrologiens historie og udforsker nogle af dens moderne anvendelser.

 

Kilder:
Horoskoper.net
https://da.wikipedia.org/wiki/Astrologi