Den finansielle sektor har været igennem store udfordringer i de sidste par år. I begyndelsen af 2020 kom coronaen på banen og vendte op og ned på mange ting. Mange sektorer blev nærmest lagt ned, da restriktionerne blev rullet ud. Ingen vidste med sikkerhed noget om, hvor længe det ville vare, før alt kunne få lov at falde tilbage i normalt leje igen. Og er der noget, de finansielle markeder ikke kan lide, så er det uvished og uforudsigelighed. Det var en meget udfordrende tid. 

Heldigvis lykkedes det at navigere nogenlunde helskinnet igennem dette lumske farvand. Det er ikke slut endnu, ser det ud til, men det værste er formentlig overstået, og skaderne er begrænsede. Ikke at der ikke er sket stor skade i mange brancher, men man må trods alt sige, at det kunne have gået meget værre. Og det er godt at se at hjulene er i gang igen i langt de fleste brancher. Folk går på arbejde og yder deres til at holde samfundet kørende. 

Jeg vil af! 

Det er fristende at løbe skrigende bort fra det hele. Hvis man kunne stå af, på en sikker måde, så var der nok mange, der gjorde det. Og der er da også nogle, der gør det i små portioner. Kliker væk fra nyhederne og ind på et sted, hvor man kan se cam sex, eller på scor chat, hvor man kan dyrke sine seksuelle eller romantiske tilbøjeligheder. Det er en lille flugt fra virkeligheden, som lige for tiden ser noget broget ud. Det er svært at fortænke nogen i at flygte ind i det erotiske, bare et øjeblik. 

Så kom der krig i Europa 

Og netop som alle skulle til at ånde lettet op, og glæde sig over udsigten til mere rolige forhold, så invaderede Rusland Ukraine. Dette har ført til at vi nu igen står i en situation, som er temmelig forudsigelig og uvis for alle. Vi ser allerede nu reaktionerne på børserne. Mange værdipapirer rasler ned, og pengemarkederne er pressede. Hvis man syntes det var slemt under coronaen, så er det bestemt ikke bedre nu. Der kommer inflation, og priserne er allerede begyndt at stige på mange varer. 

Især er det gået hård ud over gaspriserne, som nærmest har haft en lodret fart opad. Men benzinpriserne er også eksploderet i flere lande, og også i Danmark oplever vi store prisstigninger på benzin. Den store usikkerhed om, hvor det hele vil ende, gør det ikke lettere for den finansielle sektor. Man må tage sine forholdsregler, men samtidigt forhindre at det hele går i stå og skvatter sammen. Og det er stadig alt for tidligt at sige noget klogt om, hvad de næste mange år vil bringe.