Gør din have efterårsklar

Som haveejer har man noget at lave, hele året rundt. For at havearbejdet skal gå som en drøm, er det derfor vigtigt at investere i de redskaber og maskiner, som gør havearbejdet nemmere. Her finder du gode råd til, hvad du skal fylde dit redskabsskur med. 

De vigtigste haveredskaber

Mange haveejeres store stolthed, er en flot og velholdt græsplæne. For at din have skal stå lige så skarpt som dine naboers have, så skal du derfor investere i en kvalitetsgræsklipper. Hvis du har ambitioner om at snuppe titlen som indehaver af gadens flotteste græsplæne, så kan det være at du skal købe en robot varianten af en græsklipper. På den måde så kan du holde din græsplæne nyfriseret, hver eneste dag. Hvis du, som så mange andre haveejere, har en have hvor græsklipperen kan have udfordringer med at komme til, så skal du bruge en græstrimmer.

Med en græstrimmer, så kan du lave flotte kanter rundt om græsplænen, samt at du kan slå græsset der hvor græsklipperen ikke kommer til. En græstrimmer er derfor et praktisk redskab, som enhver haveejer bør have i sit redskabsskur. Den er let at styre, og kan typisk betjenes med en hånd. For at du skal få den bedste græstrimmer på markedet, så er det en god ide at nærlæse denne græstrimmer test. Når du vælger en græstrimmer som er bedst i test, så er du sikker på at få fuld valuta for pengene. Faktisk så kan det være en god ide med alle dine haveprodukter, at du orienterer dig i en produkttest. Man vil jo gerne have det bedste til ens have!

Sådan forbereder du haven på efterår

Efteråret er faktisk et godt tidspunkt at så græs, da jorden stadig er varm og fugtig. Faktisk er det også et godt tidspunkt at plante nyt, som f.eks løg og udvalgte planter. Mens du er i gang med plantearbejdet, så er det en god ide at tage en sidste kamp mod ukrudtet, inden det bliver for koldt. Hvis du får fjernet det meste inden vinteren, så har du en nemmere opgave med at få haven forårsklar, når solen atter kigger frem bagved skyerne.

Hvis du har en køkkenhave, er det også vigtigt at du passer på at fjerne alt ukrudt med rødderne. På denne måde sørger du for at der bliver minimalt med ukrudt i den næste sæson. Faktisk er det arbejde du lægge ri din have på efteråret, med til at give dig en blomstrende og frodig have til foråret.

Når efteråret er ved tage fat, så kan det være risiko for nattefrost. Du skal derfor sørge for at dække dine blomster til. Du kan bruge både halm og plastik, det vigtigste er at du får beskyttet de skrøbelige blomster og planter mod vinterens kolde klo. Du vil jo gerne have at så meget som mulig overlever vinteren.

 

 

This entry was posted in Populær. Bookmark the permalink.